2014. április 25., péntek

Pitch Perfect - Tökéletes hang

Régen jelentkeztem már, így jár, aki két egyetemet csinál egyszerre és még élni is akar :) Most egy filmajánlóval "térek vissza", remélem kedvet kaptok hozzá. 

Még a megjelenésekor (még tavaly) moziban láttam a Tökéletes hangot, de így a hét vége felé megnéztem újra, ezúttal online, eredetiben. Még mindig ugyanolyan szuper, mint először volt.

Kép a google-ból



A történet egy egyszerű, mondhatni átlagos sztori: meg nem értett alternatív, zárkózott lány, elvált szülőkkel, aki az egyetemre bekerülve még haragszik a világra, de egy kis közösség magával ragadja, megváltozik és rátalál a szerelem. Plusz némi versenyszellem. Dióhéjban ennyi a film, de nem ezért jó.

Ami a legjobb az egészben: a zene!!! Fantasztikus feldolgozások, acapella minden mennyiségben (amit egyébként is nagyon szeretek), jó kis mashup-ok. Mindez fiatalosan, és végre nem a tipikus legszebbszőkelány-leghelyesebbmenőpasi szerelempárosítással! 

Anna Kendrick (a női főszereplő, Beca) nem az a tipikus szépségideál, de a szerep jól illik hozzá, szerintem abszolút hitelesen alakít. A kórusokban sem mindenki a nádszálvékony, legutolsó divat szerint öltöző egyetemista, inkább egyszerű fiatalok, akik mind egyéniségek, és szeretnének valahová tartozni. 

Természetesen nem csak a főszereplő(k), de a csapatok is változnak a film során, a cselekmény nagyjából másfél évet ölel át, ha a visszatekintést és a pár hónappal később részt is számítjuk. 
Megjelennek a visszahúzódó, a pasifaló, a beképzelt, az irányításmániás és a nagyszájú karaktertípusok is, ebből adódóan néhány poén is várható. Azért ne egy vígjátékra számítsunk, de lehet sokat mosolyogni, és első nézésre még nevetgélni is.

Van egy-két furcsa jelenet is (például a legelején, a versenyen), de összességében szerintem egy többször is nézhető mozi.

Ti láttátok már? Nektek hogy tetszett? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése